marți, 26 februarie 2008

In ce tara traim?

In ce tara traim? intr-o tzara africana sau intr-o tara din Uniunea Europeana? Intr-un stat de drept sau intr-o tara in care unii sunt mai "destepti" si restul prosti gramada?

Eu unul am pretentia ca traim intr-un stat de drept, unde legile sunt legi.

Pur si simplu sunt dezgustat de modul in care s-a desemnat anul acesta castigatorul preselectiei nationale a concursului Eurovision 2008. Si din cate vad pe internet sunt o gramada de alte persoane care sunt la fel de intrigati de modul in care a fost acceptata in concurs si apoi jurizata/favorizata piesa castigatoare.

In consecinta AM ALES SA MA ADRESEZ ORGANELOR COMPETENTE care sa analizeze si sa dispuna MASURILE LEGALE in cazul suspiciunilor de CORUPTIE care planeaza asupra tuturor aspectelor esentiale care au dus la desemnarea acestei melodii castigatoare. In consecinta m-am adresat pe email purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa judecatoria sectorului 1, domnului procuror Mihai Betelie, caruia i-am inmanat pe cale electronica o sesizare referitoare la cele de mai sus.

Mai jos va voi prezenta dovezile ca acest lucru s-a intamplat in mod real, ca dl Mihai Betelie chiar este procuror si ca sesizarea a fost trimisa. De acum astept ca organele statului sa isi faca datoria.



Dovada trimiterii sesizarii catre parchet:




Continutul sesizarii catre Parchet:

"Catre Parchetul de pe lânga Judecatoria Sector. 1

In atentia Prim-Procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1,

Subsemnatul Kiss Iosif , CNP ............., va supun atentiei urmatoarele:

Cu ocazia concursului de preselectie nationala Eurovision 2008 s-au intamplat cateva lucruri cel putin ciudate, de natura sa produca indignarea unui numar foarte mare de telespectatori ai respectivului concurs. Dintre aceste lucruri ciudate amintesc aici cateva :
1. A fost acceptata la preselectie o melodie care a mai participat si la preselectia Festivalului de la Mamaia , unde a fost respinsa. Aceasta melodie a devenit ulterior castigatoarea preselectiei pentru Eurovision 2008;
2. Aceeasi melodie castigatoare a acestei preselectii pentru Eurovision 2008 a mai fost prezentata publicului in data de 15 septembrie 2007, desi in regulamentul concursului este stipulat clar ca melodiile prezentate publicului in scopuri comerciale inaintea datei de 1 octombrie 2007 atrage excluderea acestora de la preselectie.
3. Pe parcursul televotingului finalei acestei preselectii pt Eurovision in primele 3 secunde au aparut simultan 400 de voturi, potrivit declaratiilor mai multor telespectatori, in timp cei care au vrut sa voteze melodia care a iesit pe locul 2 nu au avut posibilitatea de a le fi contabilizat voturile lor, desi au fost taxati de companiile de telefonie prin care si-au manifestat intentia de vot neluata in considerare;
4. In juriul de profesionisti au fost introduse persoane care erau incompatibile cu aceasta functie, deoarece aveau legaturi cu familia compozitorului acestei melodii sau care nu au nicio educatie muzicala si nici cunostinte de limba engleza, astfel incat sa poata aprecia obiectiv operele supuse preselectiei Eurovision 2008.

Tinand cont de cele de mai sus si de faptul ca peste 7000 de cetateni romani si straini au semnat o petitie on-line (pana in data de 25 feb 2008.orele 22.50) va solicit urmatoarele si sa luati masurile legale ce se impun in aceasta situatie :

1. Sa analizati daca numirea intr-un juriu a unei persoane nespecialiste ( fara studii si fara documente sau rezultate certe care sa ateste competentele profesionale in domeniul in cauza) este sau nu infractiune, tinand cont de definitia termenului “juriu”din Noul Dictionar al Limbii Romane editat de catre Academia Romana (JÚRI//U ~i n. Grup constituit din specialişti într-un domeniu, având misiunea de a aprecia şi de a clasifica candidaţii sau concurenţii la un concurs sau la o competiţie. Sursa: NODEX ) De asemenea va rog sa analizati daca votul persoanei incompatibile cu calitatea de membru in juriu ,este legal si daca poate fi mentinut, pe ce criteriu si in ce temei legal. Din punctul meu de vedere doamna/domnisoara ziarist de la ziarul Libertatea era incompatibila cu calitatea de membru in acest juriu si in consecinta voturile ei pentru artisti trebuie ignorate cu desavarsire.

2. Sa analizati daca acceptarea de catre membrii juriului de la preselectia Eurovision 2008 a unei melodii respinse la preselectia festivalului de la Mamaia, reprezinta sau nu abuz in serviciu, tinand cont ca regulamentul acestui concurs interzice selectarea melodiilor care au fost prezentate in scop comercial inaintea datei de 1 octombrie 2007. Prin prezentare publica in scop comercial a unei melodii se intelege si prezentarea unei melodii spre audierea unui juriu, tinand cont ca de rezultatul evaluarii acestui juriu depinde notorietatea ,si implicit veniturile de pe urma ei, acestei piese;
3. Sa analizati daca regasirea unei serii de 6 note muzicale , la inceputul refrenului melodiei castigatoare, identice cu o serie de 6 note muzicale de la alta melodie(«La magia del Corazon» David Bustamante- Spania), potrivit membrilor unei comisii de compozitori , reprezinta sau nu plagiat, tinand cont de definitia acestui termen inclusa in noul Dictionar explicativ al Limbii Romane (A PLAGI//Á ~éz tranz. (mai ales texte literare sau ştiinţifice străine) A reproduce integral sau parţial, prezentând drept creaţie personală; a copia. fr. plagier
Sursa: NODEX) ;
4. Sa analizati daca s-a savarsit vreo infractiune penala atunci cand cineva, nu se stie cine, a luat decizia de a desemna o comisie, formata din Horia Moculescu (preşedinte), Viorel Gavrilă (membru) şi Eugen Rotaru (membru) , care sa judece o acuzatie de plagiat, substituind astfel prerogativele unei instante judecatoresti.
5. Sa analizati si sa dispuneti in consecinta daca Comisia Profesională a UCMR-ADA, formată din Horia Moculescu (preşedinte), Viorel Gavrilă (membru) şi Eugen Rotaru (membru) putea JUDECA LEGAL ( in data de 25 februarie a.c.) O ACUZATIE de plagiat, substituind puterea judecatoreasca. Consider ca aceasta comisie putea sa se promunte numai asupra existentei/inexistentei unor serii de note muzicale similare , si nu si in privinta acuzatiei de plagiat. Asupra acestei acuzatii, intr-un stat de drept se pronunta o instanta de judecata, tinand cont de reglementarile in materie de protectie a drepturilor de autor si de sensurile termenilor utilizati in mod oficial ( in cazul Romaniei- Noul Dictionar explicativ al Limbii Romane).
6. Sa analizati daca membrii comisiei profesionale a UCMR-ADA aveau obligatia de a se abtine a se pronunta, ca experti muzicali, tinand cont de relatiile de prietenie indelungata dintre acestia si familia compozitorului A. Tudor, precum si daca pronuntarea unei hotarari in sensul respingerii acuzatiei de plagiat este temeinica si legala, de natura sa produca efecte juridice si comerciale.
7. Sa dispuneti expertizarea tehnica a sistemului de televoting si sa dispuneti masurile corespunzatoare, pentru a elucida problema contorizarii voturilor telespectatorilor in termenul dedicat acestei operatiuni, in conditiile in care fiecare vot a fost taxat de operatorii de telefonie agreati pentru procedura de televoting.
8. Sa dispuneti refacerea situatiei centralizatoare a voturilor telespectatorilor, cu aportul operatorilor de telefonie agreati in procedura de televoting, tinand cont de apelurile efectuate in mod real de catre telespectatori in timpul dedicat acestei operatiuni si nu de rezultatele contorizate si publicate de organizatori in seara concursului.
9. Sa dispuneti refacerea clasamentului final al preselectiei nationale Eurovision 2008, conform prevederilor regulamentului , prin care se precizeaza ca ponderea notelor juriului reprezinta 50% din totalul punctajului final, iar ponderea voturilor telespectatorilor reprezinta tot 50% din punctajul final. Presupun ca formula corecta pentru determinarea punctajului final al concurentilor trebuie sa tina cont de aceste ponderi . In realitate, formula de calcul nu a tinut cont de aceste proportii,existand diferente majore intre modul de cuantificare a notelor publicului si a celor acordate de catre membrii juriului, ceea ce contravine regulamentului si favorizand in mod nejustificat castigatorul acestei preselectii.

In speranta ca veti da curs acestei sesizari in termenul cel mai scurt cu putinta, datorita timpului extrem de scurt ramas pana la etapa finala a concursului Eurovision 2008 si datorita potentialului impact negativ a acestui scandal la adresa credibilitatii si imaginii Romaniei, va asigur de intreaga mea consideratie si a celor peste 7000 de semnatari ai petitiei “Nico & Vlad Mirita - Pe-o margine de lume [PLAGIAT]

Iosif Kiss
0723 951302 "

25 de comentarii:

Anonim spunea...

bravo Iosif!!!

Iosif spunea...

Pey eu deja sunt satul de atata hotie din tara asta si cred ca e inadmisibil sa stam ca popandaii in fata dovezilor evidente.

TVR ne vrea orbi, surzi si muti spunea...

Felicitari domnule,
Va rog sa ne tineti la curent cu desfasurarea evenimentelor.

Iosif spunea...

inca nu am primit nicun raspuns de la purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, dar daca nu il primesc pana maine dimineata , dau un telefon la ei si apoi trec pt 5 minute sa la s si o sesizare la registratura lor, ca tot imi e in drum.

TVR ne vrea orbi, surzi si muti spunea...

Va sustinem. TVR ne vrea orbi, surzi, muti. Asta trebuie sa inceteze.

Valentina spunea...

D-le Kiss, toata stima din partea mea pentru demersul initiat si va rog sa ne tineti la curent cu cele ce vor urma, iar daca aveti nevoie de ajutorul nostru, dati un semn.
Va doresc mult succes si sa ne ajute D-zeu sa se faca dreptate.

moniq spunea...

Va multumim Dl Iosif, si eu sunt de parere ca numai prin instanta putem demonstra cu adevarat ceea ce se intampla la Tvr si ceea ce se intampla cu banii nostrii.Ei intre ei pot sa faca cate comisii vor, romanului i s-a acrit de atatea stricaciuni si minciuni.Nu mai putem sa inghitim la nesfarsit jocurile unora si altora. Moniq

Iosif spunea...

nu trebuie sa imi multumiti mie. Cred ca gestul de a sesiza organele de ancheta tine de normalitatea spre care vrem sa ne indreptam. Nu... eu unul nu pot sa mai inghit "spalatoria nufarul"de la TVR si UCMR-ADA. Sper doar ca daca nu primesc pana maine un mail sau un telefon de la Parchet, si dupa ce depun sesizarea penala, sa fiti destui de multi aceia care il vor suna pe purtatorul de cuvant de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 si sa ii cereti lamuriri in privinta acestei sesizari. Oricum... voi posta aici daca imi raspunde sau nu. In plus voi posta si facsimilul sesizarii pe care banuiesc ca va trebui sa o depun maine la Parchet.
Daca e sa faceti ceva..promovati acest blog in randul cunoscutilor Dvs si cereti-le sa isi spuna parerea lor aici pt ca am de gand sa cer parchetului sa tina cont si de mesajele postate aici.

maddycat02 spunea...

Va admir pt acest demers, dar, fiind aproape de sistemul juridic din Romania (ultimul an la drept), nu cred ca se va sesiza nimeni pt ca intr-o astfel de sesizare trebuie aduse argumente de ordin juridic, adica trebuie facute referiri la nr si articolul Legii, Cod Penal sau Civil..lucruri din astea...cel mai bine va legati de alea 400 de voturi aparute brusc...asta poate insemna inselaciune, frauda si are temei in Codul penal...orice lucru trebuie dovedit, altfel nu te baga nimeni in seama.TVR-ul trebuie dat in judecata pt alea 400 de voturi..trebuie cerute listele cu apelurile de la operatorii de telefonie si asta se face doar prin ordin judecatoresc.Nu cred ca petitia facuta online ar avea o valaore, lumea trebuie sa faca o alta petitie, de data asta trebuie cerut si CNP-ul si adresa, si apoi aceasta petitie sa fie dusa la judecatorie.Si eu sunt impotriva plagiatului, dar daca in Romania nu exista vreo lege a plagiatului, acum, fiind membrii U.E., ar trebui cautat in legislatia U.E. ceva in legatura cu plagiatul.Sper ca demersul d-voastra sa fie acceptat acolo unde trebuie!Mult noroc!

Iosif spunea...

ideea e ca eu , ca simplu cetatean am obligatia de a sesiza organele competente atunci cand banuiesc ca s-a infaptuit o infractiune. Nu este de competenta mea ci de competenta organelor de ancheta sa faca incadrari juridice, dupa o temeinica analiza asupra celor sesizate. De asta se numesc organe de cercetare penala. O sa vedem ce o sa se intample.

Crisval spunea...

Felicitari domnule Iosif pt initiativa! Sa speram ca Parchetul va face ceva! Nu se mai poate incuraja furtul in aceasta tara!

bully spunea...

Aveti toata stima mea pentru ceea ce faceti in acest moment...gasca de nesimtiti de la TVR trebuie sa dea socoteala pentru faptele lor !!

Anonim spunea...

Felicitari Domnule Iosif pentru acest demers! Presupun ca va fi de durata , daca nu vom primi niciun raspuns pana in mai, atunci ce se va intampla ? Pe de alta parte noi dorim ca sa fim reprezentati de Biondo - si cum se poate realiza intr-un timp atat de scurt ...

Anonim spunea...

In ce tara? In tara in care astia multi suntem luati de prosti de aia putini. Bravo, Iosife! Cum capra mea sa nu ne vada mai toata lumea pe afara cand noi ne furam singuri si aici, inauntru???
BRAVO!

Iosif spunea...

Pey cred ca trebuie ca in paralel cu aceasta sesizare adresata Parchetului sa fie facuta o sesizare si catre EBU. Oricum... prevad ca pana maine se vor atinge cele 10000 de accesari necesare pt sesizarea acestui organism si cred ca ar trebui sa inteleaga si ei cat este de periculoasa pentru reputatia Eurovisionului acceptarea in semifinala si finala de la Belgrad a unei melodii plagiate dupa alte doua. Banuiesc ca cei de la EBU au suficienta minte ca sa nu se compromita in fata unor dovezi de genul suprapunerii audio a celor trei melodii. Apoi in Romania justitia isi poate vedea de treaba. Oricu.. parerea mea e ca scandalul e mult prea mare ca sa mai poata fi oprit cu una cu doua.
Imi pare sincer rau ca iarasi ne facem de kko in Europa si ca imaginea noastra de hoti se va consolida. Sper insa sa spalam din aceasta imagine cu aceasta petitie si cu combativitatea de care am dat dovada pana acum.

Iosif spunea...

Pe aceasta cale ii multumesc pentru suportul acordat romancei din Norvegia (+4799511586), care impreuna cu prietenii ei sustine demersul meu.

TVR ne vrea orbi, surzi si muti spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=V_Sd6veZz7s

Iosif spunea...

Realitatea e ca ne-au suparat pe mult prea multi si acum nu au decat sa infrunte realitatea. 'Om fi noi multi dar nu chiar toti suntem si prosti. Parerea mea.

kitty spunea...

Toti suntem satui de ce se intampla in tara asta, si mai ales in super "televiziunea nationala" care a furat la voturi fara nici un fel de perdea....in saptamana semi-finalei, nico nu era nici macar pe locul 3...si intr-o saptamana, brusc toata lumea care nu a votat-o pana atunci s-a razgandit, si astfel s-au adunat peste de 8000 de voturi....aham....

apostol veronica spunea...

pe data de 11.02.2008 am trimis la tvr.ro un email in care le spuneam sa asculte melodiile pentru ca seamana la refren...evident ca nu am primit nimic....si am scris pe blogul lui george zafiu despre asemanare....am recunoscut piesa lui bustamante pentru ca intamplator il ascult din 2002 de la spanioli.....iar piesa o stiu si in somn...va multumesc pentru demersul initiat.
acesta este emailul pe care l-am trimis.

Buna ziua,

Am observat o mica asemanare intre piesa care a
castigat prima semifinala de la noi si piesa aceasta
cantata la preselectia de la spanioli de acum cativa
ani.Acest cantaret a fost chiar la Surprize-surprize
si se numeste David Bustamante iar piesa este compusa
de David de Maria.
Astept un raspuns de la dumneavoastra sa stiu si eu
daca am auzit bine sau nu.....
Va multumesc,
Veronica Apostol

http://www.youtube.com/watch?v=D7gwYrJ8ip0

Iosif spunea...

Veronica,

:) Ai sesizat bine asemanarile . Pe principiul bulgarelui de zapada, bag de seama, tu ai fost cea care a declansat avalansa asta care se pare ca e pe cale sa demaste cel putin un impostor cu pretentii de compozitor.
Felicitari pt asta !

bully spunea...

s-au strans peste 10.000 de semnaturi pe site-ul petitiei...sa vada europenii daca cei multi sunt si prostii catorva ipocriti si mincinosi din Romanica...

Mucka! spunea...

BRAVOOOOO IOSIF!!!!!! iti doresc mult succes!!!!!!

Iosif spunea...

Merci , merci Mucka!..dar... succesul pe care mi-l doresti nu va fi in niciun caz al meu ci al dreptatii. Daca am /avem dreptate in demersul asta m-as bucura din tot sufletul, asa ca nu imi ramane decat sa sper ca cei pe care i-am sesizat sa nu doarma in galosi si sa isi faca treaba pentru care sunt platiti.

Mucka! spunea...

ai dreptate...insa ce ne vom face dak nici petita si nici demersurile tale nu vor schimba nimic???eu sunt de obicei un optimist si sper sa schimbe ceva petitiile astea si sa trimitem baietii de BINDO la Belgrad!!!
P.S. cei kre vor sa trimita un msg,o vorba buna,sau o vorba de orice fel :)) trupei BIONDO am gasit acest e-mail in una din petitii
lars_safsund@yahoo.com io deja am trimis un msg sa vada baietii astia k suntem alaturi de ei!!! Succes in continuare si tine-ne la curent cu tot!!!