joi, 28 februarie 2008

Din ciclul "Ce face pisica in nisip?", partea a 4-a

Huh.. 4 episoade intr-o singura zi? Nu e prea mult?

Episodul acesta este dedicat exclusiv comunicatului de presa al TVR pe tema Eurovisionului Romanesc. Pentru conformitate, acest comunicat poate fi accesat aici .

Totusi , ca sa nu va port prin mai multe pagini, il voi insera si aici si il comentez punctual , asa cum vad eu lucrurile. Comentariile mele pe marginea acestui comunicat TVR sunt cu bold.

Deci...

"Precizari ale TVR privind Eurovision 2008

În urma numeroaselor încercări de discreditare a corectitudinii concursului, a numeroaselor acuzaţii de plagiat aduse piesei câştigătoare, a acuzaţiilor că piesa ar fi fost difuzată înainte de perioada regulamentară, a cererilor de descalificare a piesei câştigătoare şi a solicitării mai multor publicaţii şi în urma depunerii unei petiţii virtuale către EBU din partea fanilor nemulţumiţi ai altor artişti şi cântece din concurs, organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2008 fac următoarele precizari:

Partea interesanta e ca deja contestatarii practicilor TVR-ului sunt deja un cui in talpa acesteia si nu o mai lasa sa calce totul in picioare ca pana acum. Sincer... ii inteleg ca e incomod sa raspunda la atatea solicitari ale ziaristilor de la alte publicatii sau posturi de radio si televiziune.

Concursul s-a derulat corect şi regulamentar, TVR a oferit doar cadrul de desfăşurare a competiţiei, alegerea fiind a publicului şi a juriului. Nu s-au constatat nereguli care ar fi putut vicia rezultatul concursului.

Potrivit acestui comunicat TVR sustine ca totul a fost ok si ca nu a fost nici urma de XENOFOBIE din partea unor membrii ai juriului si ca si componentza juriului e impecabila. Credeti ca o sa avem vreodata dovada ca femela care raspunde cu numele de Solomon in redactia LIbertatea, ne poate incanta ochiul cu un document care sa ateste calitatile ei profesionale in materie de muzica? Normal..presupunem ca e de buna credinta...dar poate demonstra ca e specialista in muzica? Si poate va face si o conferinta de presa ca sa ne expuna care au fost criteriile ei dupa care a acordat toate notele din concurs. Dar sincer ... Si ma intreb totusi, de ce domnul Socaciu a dat nota 7 celor de la Biondo? Ne poate lamuri chiar el. De fapt a facut-o deja.


Numai autorul unei opere plagiate poate face plângere, în instanţă, acuzând o altă operă de plagiat. Autorul piesei presupus plagiate, „La magia del corazon", nu a făcut, până în acest moment, nicio plângere în instanţă referitoare la piesa „Pe o margine de lume", fapt ce dovedeşte că nu se consideră prejudiciat de această piesă.

Din articolului Gardianului rezulta clar ca nu autorul piesei interpretate de David Bustamante este detinatorul drepturilor de autor ci o anume casa de productie din Barcelona, Spania. Pentru ca ei au fost informati despre acest scandal de abia acum una sua doua zile, inca nu au avut timp sa analizeze cazul. Deci... paragraful de mai sus este un non-sens, pentru ca nu compozitorul/autorul piesei lui Bustamante este titularul drepturilor de autor ci casa de productie muzicala la care face referire Gardianul.


Cu toate acestea, TVR a solicitat UCMR-ADA întrunirea comisiei de specialitate pentru analiza celor două piese. Răspunsul este că nu este plagiat.

Pentru ca tot s-a ajuns la punctul asta nevralgic, al raspunsului UCMR-ADA, haideti sa lamurim niste chestiuni principiale, care nu sunt cunoscute in mod de ajuns de catre publicul larg. Este vorba despre ce este si ce face aceasta persoana juridica. Asa ca am facut niste incursiuni pe site-ul lor si am facut niste print -screen-uri de pe statutul acestei persoane juridice: Deci...

Ce este UCMR-ADA?


Stati sa ma frec la ochi. Cum? UCMR-ADA este doar o asociatie? O asociatie care apara drepturile celor ce se cred meseriasi, in mod similar cu o asociatie a producatorilor de gogosi infuriate (ipotetica situatia, dar totusi reala)? huh... asa se pare

Cum se intrunesc Comisiile?


Din cati membrii e compusa si ce face Comisia Profesionala a UCMR-ADA?


Poftim? Adica Comisia asta Profesionala ce face? ELABOREAZA OPINII? Upsssssss.... Adica Documentul de mai jos este doar o opinie ? Pey parca scrie pe el ca e referat si ca sunt 3 membrii in comisa asta nu 5 cum scrie in statut. Pot sa zic ca situatia e similara cu o intrunire a Comisiei Profesionale a producatorilor de gogosi infuriate in care se ia in dezbatere daca gogoasa infuriata propusa de maestrul"gogosar"(gogoser, nu stiu cum sa ii spun ca sa nu sune aiurea ;) ) desi are acelasi profil cu o banala minciunea este un produs original 100%? Huhhhhhh. Pey si la ce bun sa mai faci un referat doar ca iti spui opinia? Sa ma leg si de faptul ca aceasta Comisie nu si-a elaborat opinia (Doamne cat de mult imi place cum suna propria lor formulare statutara... ohhh)statutar? Adica in formula de 5 si nu de 3? Deja asta e un mizilic.




Buuun..pey daca Comisia asta profesionala a UCMR-ADA poate doar sa isi exprime OPINIA, cine poate face expertize? ...Si am inceput sa caut. Si am dat de www.orda.ro
.




Pe de altă parte, site-ul eurovisionary.com a demarat o cercetare pe cont propriu, trimiţând unui expert internaţional piesele, iar verdictul este acelaşi

VERDICT? Pey parca mai sus demonstrasem ca UCMR-ADA emite OPINII nu VERDICTE. Draga TVR-ule azi ti-am mai spus o data asta si se pare ca nu intelegi pentru ca nu vrei, nu pentru ca nu te-ar duce capul. Asta deja este MINCIUNA INSTITUTIONALIZATA.


„EuroVisionary a solicitat compararea pieselor britanicului Andrew Brook, care nu este deloc impicat în acest caz. Acesta a concluzionat următoarele: Refrenele ambelor melodii încep cu o frază formată din aceleaşi şase note. În piesa românească, această frază se repetă mai târziu în refren, ceea ce poate induce impresia că melodia este o copie a celei în spaniolă, mai veche. Cu toate acestea, fraza muzicală utilizată în ambele melodii este una foarte simplă, avându-şi, aproape sigur, rădăcinile în muzica clasică, şi a apărut probabil în sute de cântece de-a lungul anilor. Un exemplu, foarte cunoscut, este melodia Barbrei Streisand, „Evergreen", unde aceeaşi frază muzicală apare la începutul piesei. [Există o regulă general acceptată în industria muzicală care spune că un fragment de maxim şase note poate fi identic în mai multe melodii, chiar dacă aceasta nu se menţionează clar în Regulamentul EBU]." (sursa: http://www.eurovisionary.com/node/468)

Pentru cei care inca nu au citit inca in dictionarul explicativ al limbii romane ce inseamna plagiat, ii rog sa o faca. Acolo nu se spune nimic despre o regula general acceptata, ci se vorbeste doar despre reproducere totala sau partiala. Referitor la concluzia expertului britanic,pot sa spun si eu ce cred ca e ? TOT O OPINIE. Azi le spuneam celor de la TVR ca si-ar putea spala reputatia daca ar apela la 3 eexperti evaluatori internationali neutri. Adica la 3 persoane specializate in evaluarea originalitatii sau la ceva gen ORDA. Nu la asociatii ale producatorilor de gogosi infuriate( sau a gogosarilor, cum va place).

Nu a fost dovedită acuzaţia de difuzare înaintea datei regulamentare, Andrei Partoş negând că ar fi difuzat melodia înainte de 1 octombrie.

În plus, la solicitarea compozitorului Andrei Tudor, UCMR-ADA a eliberat, pe data de 11.02.2008, o adeverinţă care certifică faptul că, în urma cercetării playlist-urilor primite de la Societatea Română de Radiodifuziune şi de la alţi utilizatori, piesa nu a fost difuzată în luna septembrie 2007. (vezi Adeverinţa ataşată).


De ce tocmai in data de 11 februarie anul curent? E doar o intrebare retorica, nu trebuie sa imi raspundeti.

Înainte de începerea concertului Goran Bregović s-a anunţat în direct că listarea punctajului provizoriu din timpul televotingului nu se va putea face la intervale de 5 minute, pentru a nu întrerupe recitalul artistului. Acest fapt nu a influenţat însă votarea, iar societatea răspunzătoare de votarea prin SMS şi telefon a depus la TVR CD-ul cu desfăşurătorul apelurilor şi SMS-urilor pe ore şi numere, care poate demostra că votarea s-a realizat fără întreruperi sau alte probleme. Finalul celor 40 de minute de votare a fost marcat prin afişarea grafică pe ecran a punctajului.

Asta a fost chiar interesanta decizia: sa nu il deranjam pe dl GB informandu-i pe fraierii care vor sa voteze care este situatia clasamentului. Ca doar toata seara si tot concursul erau pe locul doi iar pe primul loc era concertul extraordinar GB. Oricum... neprezentarea situatiei clasamentului din 5 in 5 minute asa cum scrie in regulamentul concursului , chiar si anuntata de prezentatori, tot o incalcare a regulilor concursului se numeste, pt ca telespectatorii au fost privati de dreptul lor la informare in timp util pentru a putea lua decizii corecte. Cel putin asta e parerea mea.

„TVR nu va descalifica piesa câştigatore dacă nu vor fi prezentate dovezi solide şi va continua promovarea europeană a acesteia pentru a-i asigura un rezultat cât mai bun la concursul de la Belgrad", declară Ioan Duma, manager proiect Eurovision 2008.

Continuati, continuati TVR-ei. Pentru ca nu stiti ce e ala ridicol. Desi Nico si Miritza au dat pana acum un interviu super relevant din care se vede cu ochiul liber amatorismul intregii echipe si lipsa de viziune artistica si manageriala coerenta.
Apropos... daca stiati ca cei doi nu stapanesc limba engleza fluent, de ce nu le-ati asigurat un translator? Sau asta face parte din strategia voastra de "promovare"? Ce explicatii puteti sa dati? E vorba despre profesionalismul dumneavoastra sau despre lipsa capacitatii de a coordona eficient un asemenea eveniment?

Despre ce spune Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Parchetul, ramane asa cum am stabilit. Ii lasam sa se pronunte.

59 de comentarii:

TVR ne vrea orbi, surzi si muti spunea...

Ah, crapa-r-ar fierea-n voi, TVR! Plesni-v-ar ficatelul ingrasat cu banutii nostri.
Face-s-ar dreptate si pe strada noastra. Ca ca voi multi sunt si trebuie sa inteleaga ca nu suntem un popor care are nevoie de "tatuci" care sa ne spuna "asa e bine""asa trebuie" si noi sa plecam capul, obositi si resemnati. Nu suntem obositi, suntem tineri, suntem ... incorigibili.....

Gogosarilor!

Iosif spunea...

:)

Unknown spunea...

pai sa va spun de ce nu au dat o chitanta de abia pe 11 februarie 2008 cum ca acea piesa nu a fost difuzata....pentru ca atunci le-am trimis prima data email la tvr si le-am spus de asemanare.....si au facut o chitanta retroactiva cu numar de atunci....ce e asa de greu de inteles...ca la noi merge si asa....acea chitanta trebuia eliberata inainte de a intra la preselectie...si nu dupa...asa mi se pare mie normal............o cam scalda tvrul.....jalnic...jalnic.....sunt dezamagita....

Iosif spunea...

Pentru mine lucrul asta inseamna altceva: Pur si simplu, indivizii pe mana caruia a incaput preselectia pentru Eurovision 2008 sunt niste diletanti, care nu isi fac treaba decat atunci cad opinia publica se pune cu tunurile pe ei. Ca daca am fi vorbit de diletanti si nu de profesionisti nu ne-am fi intalnit cu atatea probleme. Nu spun ca Dan Manoliu ar fi fost mai bun sau mai rau decat Duma, dar cand era el organizatorul lucrurile erau mult mai transparente. Parerea mea.

moniq spunea...

Domnule Iosif nu ma insel, am citit ori pe blogul dumneavoastra sau al domnului Budescu, cum ca cineva ce lucreaza la un radio, declara ca playlisturile cu difuzarile la radio se sterg din 2 in 2 luni?Ma intreb, daca piesa a fost difuzata pe 15 septembrie, si ei pe 11 februiarie au "cerut" sa verifice daca s-a difuzat in septembrie si "li s-a confirmat" ca NU...Oare cum s-a ajuns la concluzia asta?Daca ma ajuta matematica, si capul, intre 15 septembrie si 11 februarie sunt aproximativ 5(cinci) luni.....
DECI....CUM POT SA DEMONSTREZE CA NU S-A DIFUZAT?

Anonim spunea...

generic xanax xanax and weed - generic xanax 11

Anonim spunea...

buy tramadol online prevent tramadol addiction - where to buy tramadol cheap

Anonim spunea...

generic xanax xanax pills 2088 - xanax drug name

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol online cheap no prescription - tramadol 50mg no prescription

Anonim spunea...

carisoprodol 350 mg soma carisoprodol abuse - carisoprodol mixed with alcohol

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol n024 - 250mg tramadol high

Anonim spunea...

buy tramadol online can you buy tramadol otc - tramadol for high

Anonim spunea...

buy tramadol online order tramadol online pharmacy - legal buy tramadol usa

Anonim spunea...

xanax online overdose from xanax - order xanax from overseas

Anonim spunea...

carisoprodol 350mg carisoprodol drug uses - carisoprodol 350 mg tab qualitest

Anonim spunea...

generic xanax buy 3 mg xanax - order xanax europe

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol overdose with alcohol - side effects for tramadol 50mg

Anonim spunea...

buy tramadol tablets tramadol 50mg generic - tramadol 400 mg dose

Anonim spunea...

cheap generic xanax xanax high 1 mg - xanax side effects nausea

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol addiction and withdrawal - can you buy tramadol in greece

Anonim spunea...

buy tramadol online buy discount tramadol - purchase tramadol

Anonim spunea...

buy tramadol online buy tramadol rx online - buy tramadol online cheap

Anonim spunea...

cialis online buy cialis online with paypal - buy cialis get free viagra

Anonim spunea...

order cialis online no prescription buy cialis no prescription us - generic cialis 200mg

Anonim spunea...

cheap generic xanax xanax side effects alcohol - xanax dosage highest

Anonim spunea...

purchase xanax xanax everyday - xanax drug rash

Anonim spunea...

order cialis no prescription cheap cialis with prescription - cialis daily effectiveness

Anonim spunea...

xanax online xanax drug interactions - xanax brand versus generic

Anonim spunea...

buy cialis from canada does cialis daily work better - generic cialis 60 mg

Anonim spunea...

buy cialis online cialis online usa - cialis kick in

Anonim spunea...

cheap tadalafil best place to buy cialis online forum - cialis daily basis

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#57594 tramadol online illegal - buy tramadol cod free

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol hcl er 200 mg tab - boompanjang blogspot buy tramadol online

Anonim spunea...

buy tramadol tramadol 50 mg looks like - tramadol online no rx

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#51602 where to buy tramadol forum - buy tramadol online by cod

Anonim spunea...

buy tramadol tramadol addiction detox - tramadol no prescription overnight shipping

Anonim spunea...

can you buy tramadol online legally cheap tramadol pay us - tramadol dosage severe pain

Anonim spunea...

buy tramadol buy tramadol online usa - tramadol hcl side effects

Anonim spunea...

learn how to buy tramdadol tramadol 10mg - tramadol addiction + 2011

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 tramadol not working - tramadol overdose what to do

Anonim spunea...

buy tramadol online cheap buy tramadol online prescription - buy tramadol 99

Anonim spunea...

buy tramadol can you legally buy tramadol - buy tramadol 24x7

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 tramadol 50mg buzz - tramadol hcl sleep

Anonim spunea...

buy tramadol rx buy tramadol online cod overnight - tramadol kick in time

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#30896 tramadol high good - can take 100mg tramadol once

Anonim spunea...

buy tramadol without prescriptions tramadol 50mg dosage for adults - tramadol 50 mg with alcohol

Anonim spunea...

learn how to buy tramdadol tramadol withdrawal can't sleep - buy tramadol in usa

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 tramadol online without rx - tramadol dosage bnf

Anonim spunea...

generic ativan online getting high ativan - ativan dosis

Anonim spunea...

buy tramadol online no prescription cod can tramadol overdose be fatal - tramadol get you high

Anonim spunea...

ativan without prescription ativan tolerance - comprar lorazepam online

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol 99.95 - buy tramadol health solutions

Anonim spunea...

http://ranchodelastortugas.com/#61301 xanax for cats - xanax drug interactions lexapro

Anonim spunea...

buy tramadol illegal buy tramadol online - tramadol high review

Anonim spunea...

buy cheap tramadol tramadol 100mg side effects - tramadol overdose emedicine

Anonim spunea...

buy tramadol cod overnight buy tramadol online cash delivery - tramadol 50 mg rx list

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol withdrawal paws - buy tramadol online checking account

Anonim spunea...

http://staam.org/#36750 tramadol 50 mg withdrawal - order tramadol online international

Anonim spunea...

buy ambien cr online no prescription buy ambien 5mg - buy ambien no script