miercuri, 27 februarie 2008

Din ciclul "Ce face pisica in nisip?", un extras din corespondenta cu eurovision@tvr.ro

"eurovision@tvr.ro to me

show details 6:36 PM (13 hours ago)


Reply


EuroVisionary presented the comparison to British Andrew Brook who is
totally independent in this case. He concluded the following:
“The choruses of both songs begin with a phrase of six notes, which
are the same. In the Romanian song this phrase is repeated later in
the chorus, which may reinforce an impression that the song is a copy
of the earlier, Spanish song. However, the musical phrase used in both
songs is a very simple one, which almost certainly has its roots in
classical music, and has probably appeared in hundreds of songs over
the years. One example, which is very well known, is the Barbara
Streisand standard 'Evergreen' where the same phrase appears as the
introduction to the song.”
[It is a general assumption in the music industry that up to six notes
are allowed to be identical, but it is not directly mentioned in EBU’s
rules – Ed]."


"Iosif KISS to eurovision

show details 8:27 PM (11 hours ago)


Reply


Daca tot sunteti asa de draguti, puteti sa imi spuneti daca se face o compilatie din doua sau mai multe melodii, nu se numeste plagiat daca din fiecare se iau cate 6 note si se lipeste cu banda adeziva? Produsul final se numeste "piesa originala"?


"eurovision@tvr.ro to me

show details 8:42 PM (11 hours ago)


Reply


Draga Domnule,
Avem raspunsul UCMR ADA. V-am trimis mai jos si raspunsul unui expert
internatinal neutru si independent.
Daca nici asta nu e suficient...
Acuzatia de plagiat nu o poate face decat autorul operei plagiate! Si
se face cu identitate declarata, nu pe internet, ci in justitie.
Descalificarea unei piese nu se poate face pe vorbe.
Numai bine"

"Iosif KISS to eurovision

show details 9:57 PM (10 hours ago)


Reply


Draga TVR-ule din nou revin la dumneata cu urmatoarea chestiune fundamentala pe care se pare ca inca nu ai inteles-o sau te faci ca nu pricepi, desi numai de prostie nu te suspectez:

Raspunsul UCMR-ADA este egal cu zero barat pentru ca Comisia Profesionala , aia condusa de MOCULESCU nu este IMPARTIALA din cel putin doua motive , si anume: 1) Dl. MOCULESCU este un foarte bun prieten cu familia compozitorului suspectat de plagiat si 2) Acelasi Domn MOCULESCU, cand nu este presedintele Comisiei Profesionale este realizatorul "Atentie! se canta" care din cate stiu eu a avut si inca are loc in ...culmea , nu?... in ograda institutiei Dumneavoastra. Deci... daca ar fi avut un nimim bun simt, dl Moculescu, adevaratul monstru "sacru" al muzicii usoare si foarte usoare ( la categoria musca tzetze? ;) ) era intr-un vadit CONFLICT DE INTERESE.
Si ar mai fi un motiv: in tara asta doar instantele de judecata dau sentinte, cu comisiile prezidate de persoane vadit incompatibile.

Referitor la raspunsul unui expert international neutru, imi permiteti sa am o foarte mare indoiala ca acela chiar este expert international neutru? Nu ati precizat cine este , referintele care se pot lua despre dansul si daca i-a fost solicitata parerea doar in legatura cu asemanarile melodiei castigatoare de la preselectiei nationale a concursului Eurovision 2008 cu melodia spaniola? A fost informat acest expert international si despre faptul ca in aceeasi melodie castigatoare mai apar si niste note dintr-o melodie semnata de Dieter Bohlen (apropos..daca nu stiti care dati un search :) ) ? Pun pariu ca nu a fost informat si despre chestiunile astea, cum pun pariu ca nu aveti taria sa publicati pe site-ul Dvs documentul oficial din partea TVR-ului, cu numar de inregistrare de iesire, prin care ati facut acest demers ca la carte. Apropos...aveti un asemenea document pe care sa mi-l trimiteti scanat?

Spuneati ca acuzatia de plagiat nu o poate face decat cel plagiat. Intrebare de 1000 de puncte pentru cei din echipa Dvs care mai beau din cand in cand cafeaua impreuna cu colegii dvs din Departamentul Juridic: Au acestia la cunostinta ce spune Codul penal despre obligatia celui care presupune ca s-a savarsit o infractiune de a sesiza organele de urmarire penala? Vedeti cat e de subtire chestiunea asta ca plagiatul nu poate reclamat decat de cel pagubit. Asta o sustineti informandu-va de la acelasi domn Moculescu, care in materie de stiinte juridice este mai afon decat un magar care canta o arie din Traviata? Cereti parerea celor de la Juridic si intrebati-i despre situatiile in care apare pentru ORICE CETATEAN OBLIGATIA de a sesiza organele de urmarire penala. Si apoi vorbim. Si fie vorba intre noi, pentru ca eu imi stiu obligatiile mele, am sesizat Parchetul, cu nume si CNP , ca sa nu existe dubii in privinta identitatii mele. Puteti intreba la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 daca s-a primit de catre purtatorul de cuvant al institutiei o sesizare despre anumite chestiuni controversate de la preselectia nationala a Eurovision 2008. Clar pana aici?

Ziceati ca descalificarea unei piese nu se poate face pe vorbe. Atunci pe probe se poate? Am inteles ca deja ati vazut colajul obtinut din 3 piese in care exista fragmente comune. Chiar sunt curios...expertul dumneavoastra , ala international si independent, ce ne poate spune despre acel colaj? I-ati solicitat sa il expertizeze si sa isi spuna o parere? Puteti demonstra asta?

Si in incheiere, Draga TVR-ule care este parerea dumitale daca ai sa primesti in scris o solicitare de a-ti fi expertizat de catre specialisti sistemul informatic care a gestionat contorizarea voturilor si verificarea corectitudinii acestei inregistrari? Sau trebuie sa iti fie impus lucrul asta de catre organele de ancheta? Sa ne asteptam sa descoperim ca "din motive tehnice" o parte din apeluri nu au ajuns unde trebuie, desi apelantilor li s-au luat banii corespunzatori acestora? Sa ne asteptam sa descoperim ca totul a fost super, desi nu v-ati tinut de cuvant si nu ati prezentat situatia voturilor din 5 in 5 minute asa cum scrie in regulamentul concursului? Mai devreme sau mai tarziu aceasta problema va fi elucidata .

Kiss Iosif
0723 951302

PS. Era sa uit! Cum ramane cu chestia aia inteligenta tare de tot rostita cu atata patos si de Socaciu si de Sotia lui, de Ursulescu, Titus Andrei, Pocorschi (Patetic de-a dreptul cu "arnautii "..si cu fanariotii pomeniti de el) si nu in ultimul rand de polivalentul Compozitor profesionist-judecator urechist-jurist habarnist Moculescu? Cum care chestie? Aia cu " Romania TREBUIE reprezentata de un roman". Am mai pus o intrebare si in mailul trecut la care nu cred ca nu stiti sa raspundeti pe placul sefilor ierarhic superior din Institutia Dvs ( era sa zic "din firma dumneavoastra ", pardon): atunci la ce i-ati mai acceptat pe suedezi? Din start nu le-ati dat nicio sansa , pt ca ati inclus in juriu o persoana care nu avea ce cauta acolo- Solomon-( vezi definitia din NODEX a termenului JURIU) si persoane care sufera cumplit de compexe patriotarde si de tip national-prm-iste (scuze PRM , nu am vrut sa va insult ). Ii stiti foarte bine cine sunt.S-au dat in stamba la emisiunea Marinei Almajan.
Si ca sa fie treaba "oabla"si facuta pana la capat... azi am sesizat si Consiliul National pentru Combaterea discriminarii despre "patriotismul"celor de mai sus. Si daca vreti si un numar de inregistrare de acolo: 3398/27.02.2008 . Si intr-o saptamana se da rezultatul sesizarii."

Un comentariu:

birdy spunea...

Bravo Iosif,
Suntem alaturi de tine si nu vom renunta pana cand adevarul nu va iesi la iveala . As prefera sa fim descalificati din concursul Eurovision decat sa ajunga acolo o "piesa" manjita in totalitate cu noroi si care oricum nu are nici o sansa sa treaca de semifinale . ( Mihai )