marți, 26 februarie 2008

VERDICTUL COTIDIANULUI ZIUA


Aurelian Dinca (foto), compozitor si interpret, colaborator al ziarului ZIUA:
"Piesele seamana ca doua picaturi de apa. Din punctul meu de vedere este vorba de un plagiat, chiar daca se va constata ca va fi la limita legii. Este foarte greu de crezut ca ar putea fi vorba de o coincidenta atat de mare, autorii nici nu s-au obosit sa schimbe tonalitatea (Re major), dar nici tempoul piesei. Probabil ca, vazand ca anul trecut nu i-au descalificat pe Todo Mondo, cu plagiatul clar dupa Holly Dolly Song, au incercat si anul asta si iata ca le-a mai iesit o data. Oricum, se vede ca nu ne-am lecuit, mai ales ca Eurovisionul nu s-a mai castigat demult cu o balada. De altfel, piesele ritmate au castigat competitia in ultimii ani. Sa revin. Tema este similara in cele doua piese. Aproximativ la momentul 2:20, in ambele melodii, ca nu pot sa spun ca e vorba de o compozitie in piesa lui Tudor, apare o transpozitie - o urcare. In ambele piese la fel, deci nici aceasta nu a fost schimbata. Se canta refren dublu la final, unul normal si unul transpus. Deci, ultimul refren, la Nico, e cu un semiton mai sus la acelasi moment al pieselor, iar la Bustamante o urcare de un ton - acelasi tipar -, ceea ce reflecta o lipsa de creativitate flagranta.
Refrenul de la piesa lui Andrei Tudor, interpretat de Mirita, primul vers este exact tema de clape cu care incepe piesa lui Bustamante. Piesele au aceeasi durata si structura."


PS. Fragmentul de mai sus este preluat de pe site-ul www.ziua.ro

4 comentarii:

bully spunea...

as vrea ca mai multi oameni cu studii in domeniu sa ne lamureasca asupra acestei chestiuni , e plagiata sau nu...desi se pare ca asta va conta mai putin in fata acuzatiilor de numaratoare a voturilor trucata , de discriminare rasiala , etc...bravo , domnule Iosif !!! esti sustinut !!

TVR ne vrea orbi, surzi si muti spunea...

Nu stiu cui sa ma adresez.. deja tvrul a inceput sa imi terorizeze casuta de mail.
o anume "marciuc" si nu dau restul numelui, mi-a scris, foarte indignata, ca de ce s-a folosit numele dumneaei in petitia de la http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?Biondo&501 pentru ca ea nu e de acord cu petitia si ca daca dorea sa o semneze, o semna dumneaei.
Am cautat numele dumneaei pe ultimele 10 pagini ale petitiei si am gasit numai o semnatura cu "marciuc", doar atat, un singur nume, "marciuc". Daca nu dumneaei a semnat, ca sa faca scandal, cum a putut sa stie ca este si primul dumneaei nume acolo?!

Tvr.. lasa-ne cu astea.. Lasa-ne ca din banii nostri platim functionarea dinozaurului Tvr, din banii nostri suntem mintiti si din banii nostri ni se baga pumnul in gura.

Iosif spunea...

Pey sa intrebe la Serviciul de Evidenta informatizata a persoanei daca numele de Marciuc e atat de unic in Romania pe cat crede ea.

Off...ce face menopauza sentimentala din femei.... adica ...din anumite femei , vreau sa zic.

TVR ne vrea orbi, surzi si muti spunea...

Nu este vorba despre acea doamna Marciuc, oricum, tocmai am primit un forward de la dumneaei in care imi trimite raspunsul automat al petitiei, raspuns pe care l-a primit.

Mi se pare de o penibilitate extrema acest lucru.. Te semnezi pe pagina petitiei "adverse", dandu-ti si adresa de e-mail la inscriere si pe urma faci scandal ca de ce ti s-a folosit numele.

Sau lasi e-mailul tau la indemana oricui.. atunci sa nu faci scandal daca este folosit abuziv!