joi, 6 martie 2008

Interesanta alaturare de fotografii... (Din ciclul"Ce face pisica in nisip?", episodul 11- Etapa internationala intermediara )

EuroVisionary.com are umor, candoare si naivitate(?). Nu stiu inca daca are si bune intentii.

Aseara, pe cand ma intorceam de la carnavalul fetitei mele, ei postau un material care s-ar fi vrut sa fie in favoarea TVR si impotriva presei romanesti care a publicat materiale nefavorabile ( a se citi ca nu contineau osanale si proslaviri ale geniului creator)melodiei lui A. Tudor, castigatoarea (?) preselectiei nationale a Eurovisionului 2008.

Mirarea mea profunda e cauzata de faptul ca vad ca mi-au bagat parerile in seama, desi nu sunt marca inregistrata. :) Sa insemne asta ca ori spun lucrurilor pe nume mult prea direct, corect si fara de perdea si asta ii deranjeaza pe cei care au interese FINANCIARE directe din prezentarea acestei melodii la Eurovision 2008? Sau sa insemne ca eu chiar aberez la greu si cant ca paganini ( cu p mic) intr-o bodega? Pey daca e asa, de unde atata incrancenare ca sa imi fie catalogate parerile intr-un mod cat se poate de intransigent si urechist? Apropos de asta....

Domnilor, doamnelor si domnisoarelor (?) de la Eurovisionary.com

Dumneavoastra ati citit si inteles toate parerile mele ce le-am am scris pe blogul asta? Daca ati inteles, va rog eu frumos, da'frumos de tot, sa scrieti pe site-ul vostru umilele voastre comentarii avizate despre cine poate sa judece si cine nu in Romania. In viziunea voastra, suntem atat de batuti in cap incat nu avem nici cele mai elementare notiuni de cultura democratica?


Domnilor, doamnelor si domnisoarelor (?) de la Eurovisionary.com

Daca tot m-ati bagat in seama si va dati cu presupusul despre parerile mele de pe blog, nu credeti ca ar fi vertical din partea dumneavoastra sa si cititi ce scriu eu aici? Sau nu aveti cine sa va traduca parerile mele? Pt ca eu vad ca , daca sunteti cu bune intentii, sunteti "tradusi" sistematic de cel/cei pe care ii aveti sub acoperire prin Romania. Refuz sa imi imaginez cum sunteti in realitate daca nu sunteti manati de bune intentii.

Inca ceva Domnilor, Doamnelor si Domnisoarelor de la Eurovisionary.com,

Chiar ati inteles de ce si pentru ce am sesizat eu CNA-ul? Ca vad ca ati mentionat asta dar nu ati dat nicio informatie despre continutul acelei sesizari? Nu de alta dar lasati loc la interpretari tendentioase? Sau asta tine de moralitatea , verticalitatea si obiectivitatea parerilor dumneavoastra ? Vax!

Si la final , Domnilor, Doamnelor si Domnisoarelor (?) de la EuroVisionary.com ,

Va rog eu, la fel de frumos si la fel de elegant, sa va exprimati pe site-ul Dvs umilele dumneavoastra pareri de specialisti ascultatori despre urmatoarea situatie: Cat e de democratic sa accepti participarea la un concurs a unui sau a mai multor concurenti pentru care nu aplici aceleasi standarde de jurizare? Daca nu va "traduce"traducatorul ( translatorul) , poate va dati cu presupusl despre ce s-a intamplat cu regulamentul de la preselectia romaneasca a Eurovisionului 2008. Si atunci o sa mai putem schimba pareri pertinente.

Pana nu faceti ce v-am spus mai sus, corespondentza noastra se va rezuma la starea meteorologica, la banalitati, iar din categoria lucrurilor fierbinti, da'fierbinti rau de tot, vreau sa schimbam impresii despre ultimele retzete culinare testate de voi si de mine, despre spondiloza soacrei si hobby-ul socrului meu pentru tot ce inseamna masini unelte si scule aschietoare.

PS. Era sa uit de tot, ce alaturare inspirata ati facut la articolul acela care s-a vrut in favoarea TVR: Rechinul feroce cu gura cascata catre o revista. Si deasupra lor... Nico si Miritza. . Betooooon. Si subtil totodata. Dar singurul lucru cu care nu sunt de acord e ca in locul lui Nico si Miritza sa fi tronat poza aia a lui A. Tudor, aia cu privirea de geniu recunoscut inca din timpul vietii.

10 comentarii:

ciocip spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ciocip spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ciocip spunea...

avem si bune intentii, va asigur. Vrem sa punem capat acuzatiilor care sincer nu isi au rostul si sa ajutam la promovarea melodiei , promovare care poate va aduce Romania cat mai sus in aceasta competitie.

Echipa EuroVisionary.com

Iosif spunea...

Aveti "si bune intentii"? Adica mai sunt si alt fel de intentii?

Va rog domnule Istrati sa explicati celor ce viziteaza blogul asta, de ce nu-si au rostul acuzatiile care au fost lansate pana acum? Sunteti de parere ca totul a fost la superlativ?
Sa inteleg ca sunteti de acord cu cele afirmate de grupul patriotilor fara frontiere? himmmm.. Aveti dreptul la o parere diferita de a mea. Dar incercati totusi sa fiti onest cu dumneavoastra si sa ne spuneti si noua daca nu sunt cel putin suspecte atatea asemanari, discriminari si deraieri de la criteriile unei evaluari juste bazate strict pe calitate si performanta.
Nu am de gand sa intru cu nimeni in polemica dar puteti sa ne spuneti care este parerea dumneavoastra fata de competentza UCMR-ADA de a da verdicte in cazurile de plagiat?

Acum nu mai am timp sa stau pe internet, desi mai am multe de spus.

ciocip spunea...

uroVisionary.com are umor, candoare si naivitate(?). Nu stiu inca daca are si bune intentii.


Iar eu am raspuns: avem si bune intentii.

Domnule Iosif, nu comentez competentza UCMR-ADA de a da verdicte in cazurile de plagiat, dar eu unul nu sunt de acord cu acest scandal la nesfarsit. Finala s-a terminat, castigatorii au fost desemnati, nu ati vazut ca in fiecare an avem parte de aceleasi si aceleasi scandaluri ? La ce ne foloseste atat scandal, de ce aruncam atata noroi in niste oameni care sunt defapt romani,sunt de-ai nostrii. Plagiat?Eu unul sincer,nu sunt de acord cu aceasta acuzatie...in nici unul dintre cazuri. Piesele se aseamana dar nimic mai mult. Vad ca se tot incearca poate , poate ii vom trimite pe cei de la Biondo la Belgrad. Si daca ii trimitem, ce rezolvam? Credeti ca vor avea mai mult succes? Ne vom mandri peste hotare cu niste Suedezi?cu toate ca ador piesa "Shine". Si Spania se confrunta cu asemenea situatii dar stiu sa le rezolve in tarisoara lor. Inca nu ne-am obisnuit cu ideea ca vom asculta pe scena de la Belgrad "Pe o margine de lume" ? O zi buna va doresc

Mihaela spunea...

Pai dlor de la Eurovisionary.com, v-am citit mesajul postat si nu-mi vine sa cred!!! Inseamna intr-adevar, asa cum spunea si dl Iosif, ca aveti si alte intentii decat bune??????
Capat acuzatiilor vrem si noi sa punem numai ca, citindu-va articolul-comentariu, ma cam indoiesc de aceste "si bune intentii" de care ne asigurati. Si cum adica toate acuzele de care se fac intr-adevar VINOVATI cei in cauza "nu isi au rostul"???? Sigur ca isi au rostul atat timp cat a iesit castigatoare o melodie pe care MAJORITATEA COVARSITOARE NU A VOTAT-O! Cei din TVR AU FACUT-O VOTATA CU PUNCTAJ MAXIM!!!! Puteti sa intelegeti asta? ASTA NE DOARE CEL MAI TARE!!!
Iar dvoastra vreti s-o promovati? Sa promovati rezultatul unei discriminari etnice crase, xenofobie, mod fraudulos de televoting, asemanare flagranta a piesei cu alte piese, etc...)???
NU dlor, aceasta piesa nu ne reprezinta, puteti sa-i faceti sau nu promovare, NU NE REPREZINTA!!!
Si stati linistiti, daca chiar vor reusi sa treaca de semifinale vor ocupa , poate un loc pe la jumatatea clasamentului! poate...
Si dle.... cum adica: "Ne vom mandri peste hotare cu niste Suedezi"????? Si dvoastra sustineti teoria gastii Socaciu, Ursulescu, TVR???!!!! ASTA E EXACT INTREBAREA M.ALMASAN IN EMISIUNEA EI DE PE TVR2!!!!Iar aceasta intrebare e una din gravele acuze de discriminare mentionata si in sesizarea din dosarul de la CNCD trimisa chiar de dl Iosif! DOAMNEEEEEEEE!!!!!
NU DLOR!!!! Categoric nu aveti bune intentii!!!

ramona spunea...

spania isi rezolva situatiile de plagiat acasa? pai nu va suparati, dar si la noi se rezolva acasa daca tvr nu facea un regulament de participare aiurea! nu e vina noastra ca au permis strainilor, de care atat de mult vad ca va temeti si dumneavoastra, sa participe la concurs si in acest fel sa existe acea piesa remarcabila. daca ar fi fost o piesa romaneasca mai buna ca cea a lui andrei tudor si s-ar fi intamplat exact acelasi lucru ca pana acum, cu siguranta ati fi descalificat marginea de lume, si fara prea multe fasoane.

tvr e de vina pentru scandal, din motive cat se poate de clare: nerespectarea propriului regulament, neafisarea timpului si a numarului de voturi, alegerea in juriu a unor xenofobi si ulterior permiterea exprimarii atitudinii lor injuste si sovine in direct la mai multe emisiuni. tvr si-a dat cu stangul in dreptul pe banii contribuabilului, iar acum se da icoana?

si spuneti ca nu e nevoie de scandal? ce rost are? priviti in jur! cu asemenea atitudini se perpetueaza kitsch-ul, non-valoarea si xenofobia.

pe mine si cred ca si pe multi altii nu ne deranja deloc faptul ca biondo ne-ar fi reprezentat la eurovision. am mai spus-o si o repet, din punctul MEU de vedere poate sa ne reprezinte tara oricare cetatean al lumii, atat timp cat o face cu RESPONSABILITATE, DEMNITATE si BUNA-CREDINTA. si cred ca biondo au demonstrat ca respecta toate cele trei cerinte, lucru pe care insa nu l-au demonstrat nico si mirita, cu toata "calitatea" lor de romani.

si acum o curiozitate proprie: nu cumva tvr a mai si platit vestita "expertiza" a ucmr-ada? oare cat si-o fi luat moculescu pentru a arata ce expert "prietenos" este el? bineinteles, tot pe banii prostilor care au votat biondo in finala, dar votul lor nu a fost acceptat, insa banii li s-au incasat? pe bune ca mor de curiozitate, ca doar nimic nu e gratis in ziua de azi, iar ucmr-ada e si ea o asociatie care trebuie sa traiasca!

in final,
respecte pentru iosif

ciocip spunea...

Dragilor,

Va anunt ca nu avem absolut nici un interes, si sincer noi suntem alaturi de Romania indiferent de castigatori. Nu stim daca TVR-ul ne-a mintit sau nu referitor la declaratiile si informatiile pe care ni le-a acordat,nu putem comenta referitor la UCMR-ADA de a da verdicte in cazurile de plagiat,dar odata ce websiteul nostru a contactat un expert impartial ,si anume domnul Andrew Brook,care este total independent in acest caz,pentru a analiza acest caz de plagiarism , raspunsul fiind piesa nu este un plagiat,nu mai avem ce comenta.

Iata declaratiile domnului Andrew Brook referitor la acuzatia de plagiat :

“The choruses of both songs begin with a phrase of six notes, which are the same. In the Romanian song this phrase is repeated later in the chorus, which may reinforce an impression that the song is a copy of the earlier, Spanish song. However, the musical phrase used in both songs is a very simple one, which almost certainly has its roots in classical music, and has probably appeared in hundreds of songs over the years. One example, which is very well known, is the Barbara Streisand standard 'Evergreen' where the same phrase appears as the introduction to the song.”
[It is a general assumption in the music industry that up to six notes are allowed to be identical, but it is not directly mentioned in EBU’s rules – Ed].

Pentru noi acest caz este inchis odata ce avem confirmarea unui expert cu privire la acuzatiile de plagiat.

ramona spunea...

domnule istrati, nu vreau sa spun ca varsta dumitale frageda s-ar putea sa nu-ti dea posibilitatea psihica sa intelegi care este de fapt problema. nu te supara pe mine, dar cei care au trait sub comunism stiu la ce ma refer. la dumneata nu cred sa fie rea-vointa, doar incapacitate de a intelege unele dedesubturi.

deci, domnule istrati, in ceea ce priveste acuzatia de plagiat mi se pare ok faptul ca eurovisionary a apelat la specialistul englez, de altfel mult mai calificat (si mai ales impartial) decat cei de la ucmr-ada, dar nu asta e problema principala, ci faptul ca tvr (adica televiziunea NATIONALA) promoveaza xenofobia si interesele de grup (sic!) si ca ne trateaza pe noi, telespectatorii contribuabili, cu sictir suveran.
ca roman in romania secolului XXI, pe dumneata nu te deranjeaza acest lucru? in asemenea mediu vrei sa-ti cresti copiii? sa stie ca oricat de buni ar fi exista altii cu pile, pentru care regulamentul unui concurs se poate schimba chiar in timpul competitiei? si apoi copiii nostri ar trebui invatati cumva ca lumea se imparte in Noi si Strainii, pe care trebuie sa-i uram?

nu este deloc normal si democratic sa ne spui sa incetam scandalul vizavi de atitudinea tvr, pentru ca tocmai prin lege avem dreptul sa intrebam si sa insistam sa primim un raspuns, avem dreptul sa demonstram ca am fost inselati si sa sanctionam asemenea comportament, mai ales cand vine din partea unei institutii a statului. si apoi, invata ca nu mai suntem in comunism, ca sa ne spui dumneata ce ar trebui sa credem, cum ar trebui sa facem si pe cine ar trebui sa sustinem.

daca luati de bun tot ce va spune doar una dintre partile implicate intr-o disputa, atunci nu se mai cheama ca faceti jurnalism. prin definitie, ar trebui sa fiti impartial si sa investigati, sa cercetati! doar nu vreti sa va faca tvr sau altcineva temele!

apropo, se zice ca si iadul este pavat cu intentii bune!

mult noroc.

ciocip spunea...

Draga Ramona,

Tot ce am avut de spus am spus in numele website-ului EuroVisionary.com . Asa percepem noi lucrurile si nu din interese sau alte motive.Noi nu am spus nimanui sa se inceteze acest scandal,tot ce am facut a fost sa prezentam publicului din Romania si viziunea unui specialist strain cu privire la acest subiect. Cat despre corectitudine TVR noi nu avem nici un cuvant de spus. Nu este de competenta noastra (EuroVisionary.com) sa analizam aceasta situatie.Dar sincer ma minunez si eu pe zi ce trece referitor la noile acuzatii care apar si tot apar.Este de remarcat faptul ca , romanii au inceput sa se implice in aceasta competitie si doresc sa se faca dreptate.
O zi buna